Afbeelding

Hardnekkige recidivist wil rijschool beginnen

actueel

Acht incidenten waarbij hij in aanraking kwam met de politie. Meerdere keren veroordeeld. Gepakt nadat hij teveel had gedronken, waarvoor hij gisteren voor de rechter stond. Hij is een van de zestig van de Top 60 van topcriminelen en probleemjongeren in Gouda. Hij is wat je noemt een recidivist of een veelpleger. Maar nu wil Youssef R. (21) zijn leven verbeteren. Hoe? Hij wil wel een rijschool beginnen.

Dit blijkt uit een rechtbankverslag dat gisteren in het AD stond. Youssef heeft een iq van 65 en stond gisteren voor de rechter, onder andere omdat hij teveel had gedronken waarna hij was gaan autorijden. Hij werd daarbij aangehouden, waarna hij de agent zowat omver reed. Youssef moest zich alles bij elkaar verantwoorden voor drugsbezit, zware mishandeling van de agent en diefstal van een auto (dat kwam er ook nog bij, want het was niet zijn eigen auto waarin hij reed).
Daarbij werd zijn complete doopceel gelicht, en dat loog er niet om. Naast alle feiten die hierboven staan heft hij de politie ook bedreigd met geweld.. Zijn advocaat vond het allemaal wel meevallen en Youssef beloofde zijn leven te beteren, waarbij hij liet wensen een rijschool te willen beginnen.
De Officier van Justitie eiste negen maanden cel.  

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 7 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2