Het theorie-examen bestaat volgens Jan Verbruggen uit veel futiliteiten.
Het theorie-examen bestaat volgens Jan Verbruggen uit veel futiliteiten.

25.000 kandidaten theorie komen niet opdagen, terwijl er betaald is

actueel

In het eerste half jaar zijn liefst 25.000 kandidaten niet verschenen voor het AM, A en B theorie-examen. Belangenorganisatie VRB vindt dat niet gepast is en zelfs onwenselijk is met de huidige lange reserveringstermijnen.

Waarom de kandidaten niet opkomen, is niet helder. Het examengeld is gewoon betaald, maar ze komen gewoon niet.  "Dit is erg frustrerend, ook voor het CBR", laat de VRB weten in haar  nieuwsbrief. Er is bij dit enorme aantal geen aantoonbaar verschil in theorie examen reserveringen die door de kandidaat, de rijschool of een theorie opleider zijn gemaakt.
Er wordt inmiddels door het CBR naar passende maatregelen gezocht om dit te voorkomen. "Eventueel zou er een blokkade op een aanvrager gezet kunnen worden. Ook wordt gekeken of er misschien sprake is van dummy-gebruik, dat wil zeggen dat er geschoven wordt met gegevens van kandidaten die niet de intentie hebben om op examen te gaan", aldus de VRB.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 7 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1