Afbeelding

Grote meerderheid kandidaten en rijscholen vindt reistijd naar rijtestlocatie goed te doen

actueel

Op basis van de eerste twee tussentijdse evaluaties van de sluiting van een aantal locaties voor de rijtesten, hoeft niemand te hopen dat het CBR het beleid zal heroverwegen. De gemiddelde reistijd naar de locatie op dit moment is bijvoorbeeld voor kandidaten 23 minuten en voor rijscholen 22 minuten en dat wordt zeer acceptabel gevonden. Bovendien vindt 89 procent van de kandidaten de reistijd acceptabel en 76 procent van de rijscholen. En ook op alle andere vlakken worden louter hoge cijfers gehaald.

Om efficiënter te werken neemt het CBR sinds 1 januari 2017 op minder locaties rijtesten af. In drie fases wordt er afgebouwd van 53 naar 30 locaties. Van de 23 locaties die dicht gaan, zijn er inmiddels 17 gesloten. De laatste zes volgen op 1 juli. Door middel van een enquête onder rijschoolhouders en kandidaten onderzoekt het CBR wat het effect is van het sluiten van rijtestlocaties.
"Als uit de (tussentijdse) evaluatie blijkt dat er grote knelpunten zijn, dan lossen we die natuurlijk zo snel mogelijk op", laat het CBR weten, maar daar zal geen sprake van zijn. In oktober wordt de complete evaluatie verwacht. De enige echt hete hangijzers zijn overigens Winschoten en Terneuzen en die zijn nog niet gesloten. 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto gisteren
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1