Afbeelding

VRB: 'CBR vraagt ondanks toezegging vaak niet wat gevolgen zijn van sluiting rijtestlocatie'

actueel

Brancheorganisatie VRB is verbolgen dat het CBR regelmatig nalaat aan rijschoolhouders te vragen wat de gevolgen zijn van de sluiting van een locatie voor een rijtest (een zogenoemde DPR-locatie). Dit is onwenselijk, want de enquête is van wezenlijk belang voor de evaluatie. Om die reden vraagt de VRB rijschoolhouders zelf initiatief te nemen. 

In januari van dit jaar stond op TOP het bericht waarin werd aangegeven dat aan de hand van een enquête onder zowel kandidaten als rijinstructeurs die een rijtest voor hun kandidaten begeleiden, zou worden geïnventariseerd hoe de plannen om het aantal DPR locaties terug te brengen van 53 naar 30 in de praktijk zouden worden ervaren.
Hierin stond dat het initiatief bij het CBR ligt, maar dat werkt niet goed. "Met grote regelmaat krijgen we opmerkingen van onze leden dat dit niet gebeurt. Daarom adviseren wij iedereen als het niet gevraagd wordt om zelf het initiatief te nemen. Veel mensen lezen niet, sommigen nooit, berichten op TOP en blijven van deze ontwikkelingen verstoken. Wellicht ook weer een oproep aan iedereen om dit toch maar te (gaan) doen", aldus de VRB.

De sluitingen wordt per fase geëvalueerd. De laatste fase gaat in op 1 juli 2017. De eindresultaten verwacht het CBR in het najaar te kunnen delen. Eventuele grote knelpunten die tijdens de evaluatie naar voren komen worden zo snel mogelijk opgelost. "Maar dan is het natuurlijk van essentieel belang dat men genoeg input krijgt, ook al sluit de "eigen" DPR locatie niet. Het kan toch van belang zijn om de ervaringen door te kunnen geven, want wellicht door toenemende drukte omdat de DPR locaties in de oproepplaatsen in omringende omgeving sluiten kun je er naderhand toch gevolgen van ondervinden", laat de VRB weten.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 23 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2