Afbeelding

Tip: Rij een paar lessen in het donker, want automobilisten hebben hier moeite mee

actueel

Een belangrijke tip voor elke instructeur: rij voor zover u dat nog niet regelmatig in het donker. Uit onderzoek van AutoScout24 (een site voor occasions) blijkt namelijk dat ongeveer een op de drie automobilisten moeite heeft met autorijden in het donker.

Hiermee is rijden in het donker de situatie die automobilisten het meest vrezen, gevolgd door rijden in een vreemde staat (29 procent), rijden in druk verkeer (28 procent), terecht komen in een onverwachte moeilijke situatie in het verkeer (21 procent), rijden in een vreemde auto (17 procent) en rijden in het buitenland (16 procent).

Er zijn ook andere, niet auto-gerelateerde, zaken die het autorijden negatief beïnvloeden. Te laat dreigen te komen op een afspraak blijkt de meest stressvolle situatie, gevolgd door een conflictsituatie en met te weinig benzine rijden. Pech onderweg en fileparkeren staan ook in de top 10, op plek 7 respectievelijk 10.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto gisteren
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1