Foto: Maria Bakker\Omroep Brabant
Foto: Maria Bakker\Omroep Brabant

Na het regenboog zebrapad is er nu een paarse uitvoering

actueel

Na het regenboog zebrapad heeft het Brabantse Bakel sinds woensdag een paars zebrapad. Belangengroep Bakel Leeft heeft als ludieke actie het zebrapad paars geverfd (want dat valt lekker op) en billboards opgehangen met de tekst 'hier sok moar utkieken'. Ook hing er een waslijn met paarse sokken. Zo willen de Bakelnaren aandacht vragen voor de gevaarlijke situatie bij de oversteekplaats bij de kerk in Bakel.

De verkeerssituatie rondom het beruchte zebrapad op de Dorpsstraat baart menig Bakelaar zorgen. Johan Habraken van Bakel Leeft was een van de mensen die woensdagavond het zebrapad versierde. "Ook de politie kwam kijken, we mochten van hen gewoon doorgaan", aldus Habraken bij Omroep Brabant.
Volgens het RVV 1990 is dit zebrapad gewoon rechtsgeldig. "Een zebra bestaat uit een dwars op de wegas aangebrachte markering met een breedte van ten minste 4 m, bestaande uit witte strepen met een breedte en een tussenliggende afstand van 0,4 tot 0,6 m", lezen we in artikel 49.2. Er staat dus niet over de andere kleur van de strepen.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 21 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1