Afbeelding

Veroordeelde man haalt WRM-bevoegdheid en begint nieuwe rijschool

actueel

In Veendam en omstreken zijn veel rijschoolhouders totaal verbijsterd dat iemand die is veroordeeld wegens een economisch delict én die samen met zijn vriendin een rijschool runde waarvan meerdere personen aangifte hebben gedaan dat ze geld afhandig is gemaakt, opnieuw is gestart met een rijschool. De rijschoolhouders houden hun hart vast. Voorzitters van de brancheverenigingen laten weten dat ze graag hier iets zouden tegen doen omdat dit geen sieraad is voor de sector, maar dat ze geen mogelijkheden hebben

Vorig jaar werd Ben F. uit Wildervank veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf vanwege zijn aandeel in een zaak rond acquisitiefraude. De Belastingdienst liep door de fraude met de vennootschaps- en inkomstenbelasting meer dan 1,1 miljoen euro mis. Drie andere medewerkers zijn eveneens veroordeeld tot gevangenisstraf en een taakstraf. Onder hen is Ben F., die de zwaarste straf kreeg. F. werd in het Dagblad van het Noorden omschreven als 'De facilitator', die zogenoemde katvangers en adresbestanden heeft geregeld.
In de rijscholenbranche kennen ze Ben F. van zijn vriendin Danielle N., die Verkeersschool Noord Nederland runde. Meerdere leerlingen hebben tegen deze rijschool aangifte gedaan omdat zij een lespakket hadden betaald zonder dat daar lessen voor zijn gegeven. Verkeersschool Noord Nederland ging naderhand failliet.
F. had zelf in die tijd geen WRM-bevoegdheid, maar die heeft hij inmiddels wel gehaald en hij is met zijn vriendin onlangs een nieuwe rijschool gestart, dit tot verbijstering van een groot aantal rijschoolhouders in dit gebied.
In Rij-instructie die morgen verschijnt, staan meer details over deze kwestie én staan reacties van de voorzitter van de brancheorganisaties.  
 

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1