Afbeelding

'Rijscholen in verzet' bieden 23 mei manifest aan aan Tweede Kamer

actueel

De actiegroep 'Rijscholen in verzet' biedt dinsdagmiddag 23 mei een petitie aan de vaste Kamercommissie voor Milieu en Infrastructuur aan waarin wordt gepleit voor afschaffing van de sanctie op praktijkbegeleiding.
Inmiddels zijn er ruim 2200 handtekeningen opgehaald ter ondersteuning van een manifest, voornamelijk van rijschoolhouders en -instructeurs, en verschillende organisaties hebben hun steun betuigd. 

Dit blijkt uit de agenda van de Vaste Kamercommissie en wordt bevestigd door een woordvoerder van de actiegroep. 'Rijscholen in verzet' is vorig jaar in actie gekomen omdat het tegen de sanctie is op de praktijkbegeleiding.
Bij de overhandiging mogen acht rijschoolhouders die de actiegroep vormen naar binnen, maar het is de bedoeling dat er ergens bij de Tweede Kamer meer rijschoolhouders zullen zijn die de actie ondersteunen. Hoe deze actie er zal uitzien, is nog niet bekend.
De rijschoolhouders hoopten ook op steun van de brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG Rijscholen, maar deze organisaties hebben de vaste overtuiging dat het afschaffen van de sanctie geen haalbare kaart is.Dit blijkt volgens hen uit de diverse gesprekken die er zijn geweest met leden van de Tweede Kamer.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1