Afbeelding

IBKI neemt maatregelen om fraude met WRM-examens te voorkomen

actueel

Hoewel niet is aangetoond dat er gefraudeerd is met de WRM-theorie-examens, neemt het IBKI nieuwe maatregelen om fraude te blijven voorkomen. Zo worden de theorie-examenruimtes van IBKI gemoderniseerd om het toezicht op de examenafname te verbeteren en deze maand verwacht het IBKI deelnemers te ontvangen in nieuwe examenlokalen.

Dit laat het IBKI weten naar aanleiding van een afgerond onderzoek naar mogelijke fraude met WRM-examens. Onderzoek door Hoffmann Bedrijfsrecherche heeft geleerd dat 'niet onomstotelijk is vastgesteld dat de examenvragen beschikbaar zijn', dan wel gebruikt zijn om de slaagkans van de studenten van deze opleiders te vergroten. Anders gezegd: er was wel rook, maar er is geen vuur gevonden.
In het voorjaar van 2016 kreeg IBKI signalen vanuit twee WRM-opleiders dat er WRM-examenvragen 'op straat zouden liggen'. Deze meldingen waren reden om hier gedegen onderzoek naar te laten doen. Hoffmann Bedrijfsrecherche voerde gesprekken met de opleiders die deze situatie hebben aangekaart en heeft onderzocht of de examenvragen verkrijgbaar zijn. En dat is niet aangetoond.
Het IBKI stelt het trouwens op prijs dat de opleiders melding deden en laat weten dat "wij alert zullen blijven op signalen die wij krijgen."
 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1