Afbeelding

Actie is nodig om aantal verkeersdoden binnen EU terug te dringen

actueel

"De Europese lidstaten moeten opnieuw actie ondernemen met betrekking tot handhaving, verbeterde veiligheid van de infrastructuur en maatregelen om het voor voetgangers en fietsers veiliger te maken op onze wegen. Verkeersdoden en zwaargewonden verwoesten levens en kosten de Europese economie miljarden per jaar."

Dit is de reactie van Antonio Avenoso, uitvoerend directeur van de Europese Raad voor Verkeersveiligheid, op de recent door de EU verspreide gegevens dat er in 2016 ongeveer 25.500 dodelijke slachtoffers op de Europese wegen vielen. Hiermee is het aantal Europese verkeersdoden in 2016 met slechts 2 procent  is afgenomen. "In dit tempo zal het EU-streefcijfer, een halvering van het aantal verkeersdoden tussen 2010 en 2020, niet worden bereikt.

Langetermijn
Verkeersveiligheid is wel een langetermijndoel binnen de EU, maar Avenoso stelt dat er al op korte termijn maatregelen nodig zijn. "We zijn zeer verheugd met de oproep van de ministers van verkeer en vervoer om strategische langetermijndoelen te stellen om aantallen verkeersdoden  en, voor de eerste keer, ook de aantallen ernstig verkeersgewonden op de Europese wegen terug te brengen.  Maar op de korte termijn zijn dringend maatregelen nodig.  De Europese minimumeisen voor de veiligheidsstandaarden van voertuigen zijn sinds 2009 niet bijgewerkt, ondanks de snelle ontwikkelingen in de nieuwe technologie  die bestuurders  kunnen helpen om botsingen te voorkomen."

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 21 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2