'Het IBKI heeft het toneelstukje verzonnen, niet de rijinstructeurs'

actueel

"Mensen die goed kunnen lesgeven, maar niet goed toneel kunnen spelen, kunnen zakken en andersom. Bovendien, wie wil er nu werken in een branche waar je één keer in de vijf jaar het risico loopt je inkomen te verliezen?"

Met deze woorden reageert de groep 'Rijscholen in Verzet' (RIV) tegen de slagingscijfers van de WRM praktijkbegeleiding die IBKI gisteren openbaar maakte. Bij RIV komen regelmatig verhalen binnen van rijinstructeurs die totaal niets begrijpen van de manier waarop de praktijkbegeleiding plaatsvindt. "Het is ons duidelijk dat het IBKI zoekende is. Wij merken dat ook uit de reacties van mensen die de praktijkbegeleiding hebben gedaan. Rijinstructeurs die al jaren naar ieders tevredenheid lesgeven worden hiervan de dupe."
Ook vindt RIV het vreemd dat IBKI stelt dat een toneelstukje niet werkt. "Er is een beoordelingsprotocol opgesteld. Rijinstructeurs gebruiken naar aanleiding van dit beoordelingsprotocol een lesplan, zodat zij niets belangrijks vergeten. Vervolgens zegt het IBKI dat het doen van een toneelstuk niet werkt. Dat is de omgekeerde wereld. Rijinstructeurs hebben dit beoordelingsprotocol immers niet bedacht."

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 3 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1