Afbeelding

Lesauto en inzittenden gewoon verzekerd tijdens medische rijtest

actueel

Rijschoolhouders hoeven zich niet te sappel te maken over de vraag of eventuele schade bij een medische rijtest is verzekerd. Dat is namelijk gewoon het geval, zo antwoordt minister Schultz van Haegen van infrastructuur en Milieu op vragen van SP-Kamerlid Eric Smaling.

Smaling was gealarmeerd door berichten uit het oosten van het land, waarin gewag werd gemaakt dat door een wetswijziging in 2015 schade die ontstaat tijdens een medische rijgeschiktheidstest niet automatisch meer verzekerd is. De reden zou zijn dat de CBR-vertegenwoordiger die de test afneemt geen WRM-bevoegdheid heeft (want inderdaad het geval is, zo heeft het CBR laten weten, want deze persoon geeft geen les) waardoor de rijlespolis de schade niet zou dekken. De bewindsvrouw stelt iedereen echter gerust.
"Het is belangrijk dat er geen onduidelijkheden zijn bij rijschoolhouders. Daarom zullen het CBR en het Verbond van Verzekeraars op mijn verzoek ervoor zorgen dat de onduidelijkheden  worden weggenomen", aldus de minister. Verzekeraars Blaak Verzekeringen en Bovemij leiten eerder al weten dat hun klanten geen risico liepen en nu is dus duidelijk dat dit voor iedereen geldt.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 9 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1