Afbeelding

Indrukwekkend eresaluut voor geliefde overleden rijinstructeur Arnold Homeijer

actueel

De vorige week overleden zeer geliefde rijinstructeur Arnold Homeijer kreeg vanavond het mooist denkbare eresaluut dat een rijinstructeur kan krijgen: vlak voor zijn uitvaart reed hij de laatste keer langs het examencentrum van het CBR waar hij door 143 collega's uit Twente een indrukwekkend eerbetoon kreeg. "Dit had Arnold prachtig gevonden ", zei rijschoolhouder Hans Pierik van Drive Easy en organisator van het de hommage aan Arnold na afloop tegen regionaal dagblad Tubantia.

28 jaar lang had Arnold Homeijer, die de leeftijd van 57 heeft bereikt, samen met z'n vrouw Annette auto- en motorrijschool Homeijer. Van hieruit heeft hij honderden en misschien wel duizenden Enschedeërs opgeleid voor het rijbewijs. Vorige week overleed de instructeur, die een ongekende passie had voor zijn vak, aan de gevolgen van prostaatkanker.
Zij laatste wens: voor zijn begrafenis nog één keer rijden langs het examencentrum van het CBR; de plek waar hij ontelbare keren is geweest. Daar wachtten 143 collega's hem op die onder applaus een erehaag voor hem vormden.
"Dit had Arnold mooi gevonden", zegt Hans Pierik in Tubantia. "Ik ben 27 jaar rijschoolhouder, maar zo'n afscheid heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het zegt iets over Arnold. Hij was gewoon een hele joviale, spontane gozer, bij iedereen geliefd. Eigenlijk niet voor te stellen dat ie er niet meer is."
Zijn vrouw Annette, die zeer onder de indruk was van het eerbetoon, zal rijschool Homeijer voortzetten.

Hier staat het filmpje.
Bron en beeld: Tubantia/YouTube.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 21 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2