Afbeelding

Amsterdam popelt om snorfiets naar de rijbaan te verbannen

actueel

De gemeente Amsterdam kan niet wachten met het verbannen snorfietsers, inclusief helmplicht, naar de rijbaan. Hoewel naar alle waarschijnlijkheid pas op z'n vroegst in september dit jaar zeker is of de maatregel kan worden uitgevoerd, neemt de gemeente alvast een voorschot op de uitslag. Nu al worden informatiecampagnes voorbereid, wordt er gekeken waar wegen moeten worden aangepast en een handhavingsbeleid ontwikkeld.

De gemeente Amsterdam hunkert naar de maatregel omdat dit veel ellende én waarschijnlijk verkeersongelukken scheelt. De SWOV heeft berekend dat jaarlijks rond 260 gewonden in de hoofdstad kunnen worden bespaard met de maatregel.
Met ingang van 1 januari volgend jaar worden snorfietsers in de hoofdstad nog verder in de ban gedaan door en milieuzone voor snor- en bromfietsen in te stellen. Snor- en bromfietsen van voor 2011 mogen dan de stad niet meer in. Niet alleen verwacht de stad een afname van het aantal ongevallen met snor- en bromfietsen, maar een algehele afname van het gebruik van deze vervoersmiddelen.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 38 minuten geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 23 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1