Afbeelding

SafeDrivePod schakelt smartphone uit tijdens autorijden

actueel

Natuurlijk kun je als je autorijdt de smartphone gewoon uitzetten, of op stil, of in de kofferbak leggen, of er simpelweg niet op kijken,. Maar voor iedereen die zich niet kan beheersen, maar die aan de andere kant toch niet op zijn schermpje wil kijken en swipen, is er de SafeDrivePod. Dit apparaatje met de omvang van ongeveer een oude stuiver gaat ervoor zorgen dat alle tekstberichten worden uitgeschakeld.

De SafeDrivePod gaat ontwikkeld worden door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ze spelen hiermee in op de vraag van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu die zich zorgen maakt over het aantal ongevallen dat er gebeurt als gevolg van het gebruik van de smartphone.
De SafeDrivePod zelf is ergens in de auto bevestigd en zendt een draadloos signaal uit om aan te geven of de auto rijdt. De app op je telefoon houdt bij of je aan het rijden bent en maakt dan de toegang tot alle apps onmogelijk. Alleen handsfree bellen en navigatie-apps zijn nog mogelijk. En dan wat op de website van TLN het belangrijkste wordt genoemd "Je baas krijgt een mailtje als je de app op je telefoon hebt uitgezet. De baas heeft met jou een afspraak dat jij veilig thuis komt, en de auto ook!"
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1