Een uiting in Utrecht van RijbewijsConcurrent tot en met 2012.
Een uiting in Utrecht van RijbewijsConcurrent tot en met 2012.

Vooral fiscus hangt aan de pan bij faillissement RijbeijsConcurrent

actueel

Ruim 37.000 euro. Zo groot is de schuld die ondernemer met een kwalijke reputatie Henk Bakker van het in december wederom failliete gegane RijbewijsConcurrent achterlaat. Het goede nieuws is dat bij een beperkt aantal particuliere schuldeisers een schuld uitstaat van gezamenlijk 6.000 euro. De fiscus is met 31.000 euro namelijk de grootste schuldeiser. Wel zijn twaalf medewerkers de dupe van het faillissement.

Deze gegevens staan in het eerste faillissementsverslag van de curatoren. RijbewijsConcurrent ging in december voor de derde keer failliet; in 2008 en 2014 ging het voor de eerste en tweede keer mis. In 2014 waren er schuldeisers voor alles bij elkaar een bedrag van ruim zeven ton, maar dat weerhield ondernemer Henk Bakker er niet van op 11 maart 2015 weer van start te gaan.
De curator doet ook onderzoek naar de bedrijven Rijbewijskrediet en Rijscghoolpartners.nl. Vooral over het bestaan van het eerste bedrijf bestaan in de branche veel vraagtekens, aangezien het er op lijkt dat dit bedrijf zonder dat het daarvoor geaccrediteerd is kredieten aanbood aan particulieren om het rijbewijs te kunnen financieren. Of en hoeveel mensen hier zijn gedupeerd, is niet bekend.
Van Henk Bakker wordt de curator inmiddels horendol, want op alle verzoeken om gegevens te overhandigen, komt geen reactie.  

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1