Afbeelding

Politie heeft te weinig instructeurs voor verplichte rijtraining

actueel

De politie kampt met een groot tekort aan rijinstructeurs die de verplichte rijtrainingen kunnen verzorgen. Er zouden vijftig instructeurs moeten zijn, maar er zijn er 26. En zoals zo vaak bij de politie de laatste tijd is de reorganisatie bij de Nationale Politie de oorzaak. Er worden zo snel mogelijk nieuwe instructeurs aangesteld.

Dit zegt projectleider rijvaardigheid en rijveiligheid bij de Nationale Politie Roy Lassche, tegen het AD. Iedere agent die met zwaailichten en sirenes rijdt, moet elke drie jaar de Politie Rijvaardigheidstraining (PRVT) afleggen. Deze verplichting ontstond in 2011, nadat bleek dat er jaarlijks rond tweeduizend ongevallen gebeuren met politievoertuigen.
De politie lapt de wettelijke verplichting echter aan haar laars, laat het AD weten. Van de ongeveer tienduizend agenten die dit jaar de training hadden moeten volgen, hebben iets meer dan 2600 dit gedaan. In Zeeland-West Brabant en Noord-Nederland zijn de problemen het grootst, want hier is afgelopen jaar niemand bijgeschoold. Lassche geeft dan ook grif toe dat er sprake is van een forse achterstand.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1