Afbeelding

Rijongeschikt? Geef dat dan zelf door, want dat scheelt 350 euro

actueel

De tarieven van het CBR voor 2017 zijn bekend en stijgen over het algemeen trendmatig ten opzichte van dit jaar. Het praktijkexamen voor de personenauto gaat 100 euro kosten (+ 1,75 euro) en de Eigen verklaring 33,80 euro (+ 1 euro). Verder vallen vooral de kosten op die iemand kwijt is bij een vermoeden van rijongeschiktheid, bijvoorbeeld vanwege medische of psychische aandoeningen, of onvoldoende rijvaardigheid. Vermoed je zelf dat je hier last van hebt en meld je je aan, dan kost dat 33,80 euro.Stuurt de politie je hiervoor door naar het CBR, dan wordt het tarief ongeveer elf keer zo hoog: 384 euro.  

De tarieven voor onderzoeken na melding van de politie vanwege een vermoeden van medische ongeschiktheid of onvoldoende rijvaardigheid zijn nieuw. Het CBR legt jaarlijks zo'n drieduizend onderzoeken medisch en rijvaardigheid op. Tot 1 januari betaalde overheid deze onderzoeken, maar omdat het ministerie van IenM meent dat iedereen hier een eigen verantwoordelijkheid in heeft, moeten rijbewijshouders deze onderzoeken vanaf januari 2017 geheel of gedeeltelijk zelf betalen. 
Verder valt het grote prijsverschil op van de maatregelen die het CBR kan opleggen voor een verplichte alcoholcursus. Het opleggen van de maatregel gaat 384 euro kosten en deze kost nu nog 342 euro: een stijging van meer dan 10 procent. 
Hier vindt u alle tarieven.

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 7 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16