Afbeelding

Aandeel elektrische auto's is 1,25 procent

actueel

Alles is relatief. Natuurlijk is het mooi dat in Nederland rond de 100.000 auto's volledig of gedeeltelijk elektrisch rijden, zoals de overheid vorige week bekendmaakte. Nederland telt momenteel 12.196 compleet elektrische personenauto's en 86.162 wagens die gedeeltelijk op elektriciteit rijden.Op het totaal aantal van acht miljoen auto's op een Nederlands kenteken is het aandeel 1,25 procent. Dat aandeel groeit wel, maar niet hard.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) presenteerde de cijfers vorig week en meldde dat het aantal elektrische auto'smet 10 procent is gegroeid. Maar dat is een stijging van 10 procent op 90.000. Van de ruim 452-duizend nieuwe auto's die er vorig jaar verkocht zijn, gaat het dus om een maar klein percentage. Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageerde verheigd op de cijfers: "Deze nieuwe cijfers laten zien dat het goed gaat met elektrisch vervoer in Nederland. Bedrijven, organisaties als de ANWB en lokale overheden werken samen en investeren miljoenen euro's in een versnelde toename van elektrisch vervoer. We zetten gezamenlijk in op de aanleg van voldoende oplaadpunten en een groter aandeel elektrische auto's in de Europese productie. Zo heeft elektrisch rijden na 2020 geen verdere financiële ondersteuning van het kabinet nodig om door te groeien."

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 12 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1