Afbeelding

Overheid en bedrijfsleven investeren samen 90 miljoen euro in oplossingen in verkeer

actueel

De overheid en het bedrijfsleven gaan de komende vier jaar met elkaar negentig miljoen euro investeren in slimme oplossingen voor verkeersproblemen. De samenwerking in het zogenoemde Partnership Talking Traffic moet toepassingen gaan opleveren die de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid bevorderen.

Volgens bronnen wordt onder meer geïnvesteerd in rij-ondersteuning in de auto. Door middel van het verzamelen van informatie over bijvoorbeeld files via telefoons of navigatiesystemen kunnen automobilisten advies op maat krijgen. Zo krijgt een bestuurder bijvoorbeeld een waarschuwing over de remweg, snelheid, ongevallen of wegwerkzaamheden.
Ook wordt geld vrijgemaakt voor een slim stoplicht dat continu in contact staat met aankomende voertuigen en fietsers. Hierdoor zouden automobilisten niet langer 's avonds laat op een leeg kruispunt voor rood hoeven te wachten. In Rotterdam wordt dit systeem al getest. 
De nieuwe verkeerstechnieken worden tot 2020 stapsgewijs ingevoerd. Het ministerie verwacht in de zomer van 2017 de eerste projecten te kunnen presenteren.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 9 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1