Afbeelding

Rijkswaterstaat gaat bonnen uitdelen aan rijscholen die op Peulwijk les geven

actueel

Rijschoolhouders die met de motor op de parkeerplaatsen Peulwijk-Oost en Peulwijk-West langs de A4 bij Den haag en Delft oefenen, lopen binnenkort een grote kans op de bon geslingerd te worden. Na eerdere waarschuwingen dat het afgelopen moest zijn, wordt er binnenkort gehandhaafd. In goed Nederlands: word je dan gesnapt, dan word je op de bon geslingerd.

Rijkswaterstaat wil niet meer dat er bij de parkeerplaatsen Peulwijk Oost en West langs de snelweg wordt geoefend. Deze parkeerplaatsen zijn zeer geschikt voor motorlessen, want ze zijn lang en breed. Er wordt dan ook zeker al 15 jaar gebruik van gemaakt. Maar de parkeerplaatsen zijn volgens Rijkswaterstaat een officiële verzorgingsplaats en om die reden is het niet langer verwantwoord dat er les wordt gegeven. Een belangrijke reden is dat de parkeerplaats volgens Rijkswaterstaat door de doortrekking van de A4 veel drukker is geworden en dat er een tankstation is gepland. 
Dit besluit is al van begin oktober en tot nu toe is lessen op de terreinen gedoogd. Maar daar komt binnenkort een einde aan. Rijkswaterstaat heeft een aantal zogeheten buitengewoon opsporingsambtenaren in dienst die bekeuringen mogen uitdelen en dat gaan ze dan ook binnenkort doen. "" We gaan daar binnenkort mee beginnen, maar we zijn nog bezig met de voorbereidingen", zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat bij Omroep West. 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 16 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1