Afbeelding

Rijschoolhouders tevreden over eerste resultaten TRIPPR Challenge

actueel

Rijschoolhouders die meedoen aan de TRIPPR Challenge zijn zeer te spreken over de eerste resultaten. Het blijkt dat door monitoring en coaching van jonge mensen die recent zijn geslaagd en nog weinig praktijkervaring hebben als automobilist, hun rijgedrag aantoonbaar verbetert. De TRIPPR Challenge is op 1 oktober gestart en duurt tot het einde van het jaar,k waarna de definitieve balans wordt opgemaakt. Maar de vooruitzichten zijn goed. Voor een grote uitrol over Nederland is er echter wel een maar: om jonge bezitters van een rijbewijs en een eigen auto ertoe te bewegen om hun rijgedrag te laten monitoren, is een financiële prikkel nodig.  

De TRIPPR Challenge is een uitdagende competitie tussen beginnende bestuurders en dient twee doelen. Het eerste is de verkeersveiligheid onder beginnend bestuurders proactief verbeteren en het tweede is dat er mogelijk een nieuw verdienmodel voor de rijscholensector uit kan ontstaan. "Nadat een leerling geslaagd is, verliest de rijschoolhouder deze uit het oog. Dat is heel jammer, want de instructeur heeft rond de veertig uur naast de leerling gezeten en dat is een unieke propositie waar veel meer uit te halen valt. Wij hopen dat TRIPPR aantoont dat dit mogelijk is", zegt initiatiefnemer Wouter Eijkelenkamp van Dation, softwareleverancier in rijschoolland, en Greenstar Statistics, leverancier voor tools om rijgedrag te bevorderen.

Veelbelovend
De eerste maand is inmiddels achter de rug en de vooruitzichten zijn veelbelovend. "Het blijkt dat rijscholen erg veel animo hebben voor het project, met als voornaamste beweegredenen de bevordering van de verkeersveiligheid en het creëren van een additioneel verdienmodel", aldus Eijkelenkamp. Er is wel een maar: het is lastig gebleken om geschikte kandidaten te vinden voor de TRIPPR Challenge. Ruim 90 procent van de geslaagden heeft niet direct een eigen voertuig ter beschikking en valt daarmee eigenlijk af. "Het is dan ook een goed middel om aan te bieden aan leerlingen die 1-4 jaar geleden geslaagd zijn, maar pas recent een eigen voertuig zijn gaan rijden", zegt Eijkelenkamp.
In de nieuwe editie van Rij-instructie die zaterdag bij de abonnees op de mat valt, staat een uitgebreuid verslag over de eerste weken van TRIPPR, met testimonials van drie deelbemende rijschoolhouders.
 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 7 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1