Afbeelding

10 procent Pokémon GO-spelers zoekt vanachter het stuur

actueel

Het jagen op Pokémon is een serieus probleem voor de verkeersveiligheid. Volgens onderzoek van verzekeraar Allsecur speelt 10 procent van de spelers terwijl ze autorijden en 16 procent doet dat op de fiets. De rest loopt (64 procent) of pakt een ander vervoersmiddel, zoals de bromfiets. Bovendien ondervindt een groot deel van de automobilisten steeds vaker hinder van het verkeersgedrag van Pokémon GO-spelers.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) liet enige tijd geleden al weten dat het wacht 'op de eerste Pokémon GO-dode' en van deze cijfers zal VVN er niet geruster op worden.  Team Vier vroeg in opdracht van Allsecur aan 748 autorijders in hoeverre zij Pokemon GO-spelers tegenkomen in het verkeer en of zij er hinder van ondervinden. Nou en of. Ondanks alle waarschuwingen van de makers van de game ondervindt bijna twee op de vijf automobilisten hinder van Pokémon GO-spelende verkeersdeelnemers.15 procent van de automobilisten is wel eens een Pokémon GO-spelende automobilist tegengekomen in het verkeer terwijl 7 procent van de automobilisten zegt daadwerkelijk gehinderd te zijn door een andere automobilist die Pokémon GO aan het spelen was achter het stuur.

Rijstijl aanpassen
De autorijdende Pokémon GO-spelers geven wel aan hun rijstijl aan te passen als ze het spel aan het spelen zijn. Of zij dat doen omdat ze hun aandacht niet voldoende bij het verkeer kunnen houden of omdat ze bang zijn anders een zeldzame Pokémon te missen, is niet onderzocht.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1