Afbeelding

'Zwartboek wordt geen aanzet tot een soort politiestaat binnen de branche'

actueel

De VRB heeft op het besloten deel van haar website een mogelijkheid gecreëerd waar leden misstanden in de branche kunnen melden. Dit is de bijdrage van de VRB aan de samenstelling door de brancheorganisaties van een zwartboek van de rijscholensector. Hiervan is het per se niet de bedoeling dat het leidt tot een soort 'politiestaat' en moddergooien. "We willen helder krijgen welke misstanden rijschoolhouders ervaren, zodat we een plan ter verbetering kunnen aanbieden aan de politiek. Verder gaan we er niets mee doen."

Dit zegt VRB-voorzitter Peter van Neck (foto), die hiermee reageert op het vorige week door de FAM verspreide bericht dat de branche gaat werken aan een zwartboek. De VRB heeft meteen actie genomen door op de eigen site de mogelijkheid te bieden om misstanden te melden.
De eerste reacties zijn binnen, maar die zijn niet alleen positief. Van Neck zegt: "Een aantal rijschoolhouders is bang dat we hiermee met modder naar elkaar gaan gooien en dat dit het begin is van een soort politiestaat. Maar dat is natuurlijk en nadrukkelijk niet de bedoeling. Met meldingen gaan we zorgvuldig om en op rijschoolhouders die ergens van worden beschuldigd gaan we niet jagen of anderszins. Dat is echt niet de bedoeling."
Het idee voor een zwartboek is aangereikt door de politiek en heeft tot doel de politiek munitie in handen te geven om verbeteringen aan te brengen. "De politiek heeft ons de suggestie aan de hand gedaan dat het een goed idee is om misstanden in kaart te brengen en daar zijn we nu mee begonnen. Op het moment dat er geen reacties meer binnenkomen, gaan we de meldingen inventariseren en met een aantal suggesties ter verbetering aan de politiek aanbieden", aldus Van Neck.

    

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 7 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1